Om oss

Om oss

Hamar Døves Idrettslag er en liten klubb som ble stiftet 16 november 1958 og har i dag ca 50 medlemmer med sin base på Mjøsgløtt, Brumunddal.


Vi tilbyr fotball, futsal (innendørs fotball) og aktivitets gruppe som inkluderer turmarsj, sykling, fjelltur og flere annet aktivitet som er interessant for medlemmer. Så tilbyr vi Allidrett for barn og unge. Er det interesse noe annet idrettsgren så er bare å ta kontakt og forhør med oss. Futsal har vært vårt største idrettsgren de siste 10 årene. Vi har faste futsal trening hver fredager hvor både damer og herrer trener sammen uansett alder og nivå.


Vårt fokus er at døve/hørselshemmede skal få oppleve ekte idrettsglede her i klubben og døveidretten ellers. Her får vi vårt felleskap med sosialt og tegnspråklige møteplass samt drive idrett sammen fordi mange hørselshemmede føler utfordringer i hørende miljøer. For eksempel en satser høyt i fotball i en hørende klubb for å bli god men har utfordringer på sosiale del så er mulighet å være med oss tillegg for å holde motivasjon oppe med satsing videre i hørende klubb. Noen velger også bare å bli i denne klubben grunnet felleskapet. Vi er et miljø hvor de fleste medlemmer bor spredt, spesielt i Innlandet. Vi er også eneste klubb for hørselshemmede i Innlandet så vi dekker også Innlandet. Så vi møtes som regler om helgene for å drive idretten sammen. Så har vi faste futsal trening hver fredager på Biri (Biri ligger ved Mjøsbrua i Gjøvik kommune side) for de som bor nær nok og de som bor lenger har lyst å komme.

 

Ellers det vi gjør her: har vi hatt herre fotball og futsal lag som har møtes på samling i noen helger i året og delta NM hørselshemmde i futsal. Når vi møtes på samlinger så har vi overnattet på Mjøsgløtt, Brumunddal. Mjøsgløtt eies av Innlandet Døveforening som vi samarbeider med. Damelag har deltatt også i 2018 og 2019.

Herrelaget har også deltatt i futsal serie som var i regi av Indre Østland fotballkrets for noen år tilbake noe som var kjempe gøy. Den tilbud fins ikke nå så NM for hørselshemmede er vårt fokus. Det arrangeres to ganger i året. Så på sykling så er det noen som ønsker for eksempel delta ritt på Grenseritt (Halden), Birken (Lillehammer), Toten Rundt (Gjøvik). Så kan også sykling kombinere med fjelltur over en helg der vi satser på friluftsliv med forskjellige aktivheter. Så har vi turmarsj hvor medlemmer kan møtes på søndags gåtur. Vi har også fokus på Allidrett for barn og unge. Barn og unge kan delta i futsal mot andre døve klubb i Norge også under samme helg NM futsal. 

 

Hvem kan delta, jo alle som er hørselshemmede uansett om er CI eller HA bruker eller ingen av delene. Kan du tegnspråk eller ikke og ikke beherske tegnspråk så godt er alle velkommen uansett hva da felleskapet som er viktigste for oss. Døveidrettens lov sier alle som er hørselshemmede som hører dårligere enn 55db kan delta i døveidrettens arrangementer. I Norge fins det sju klubber for hørselshemmede.